Az Internetes adatbiztonságról, általában

A számítógépes hálózatokon történő kommunikáció, adatátvitel korábban jellemzően nem volt titkosítva. Ennek legfőbb oka az, hogy a titkosítási folyamat rendkívül számításigényes, valamint a titkosításhoz és annak feloldásához összetett szoftverek szükségesek. Néhány speciális felhasználási területtől eltekintve - ilyenek például a katonai, titkosszolgálati, illetőleg banki rendszerek - az adatok a számítógépes hálózatokon egészen a közelmúltig titkosítatlanul utaztak.

A technika robbanásszerű fejlődése mára lehetővé tette, hogy a civil szféra is egyre nagyobb arányban titkosítva kommunikálhasson: a titkosításhoz szükséges számítókapacitás és a hozzá szükséges hardveres és szoftveres eszközök egyre olcsóbbak és elérhetőbbek lettek. Az informatikai megoldások térhódításával egyre nagyobb mértéket ölt az elektronikus bűnözés is, így ma már jogos elvárás, hogy lehetőség szerint minden adatunkat, de a személyes és bizalmas adatainkat mindenképp titkosított formában továbbítsuk.

A biztonsági tanúsítványokról

Bár a titkosítás megakadályozza azt, hogy két fél kommunikációját egy idegen harmadik fél lehallgassa, azt azonban nem garantálja, hogy a kommunikáció szereplői valóban azok, akiknek magukat állítják. Lehetséges például, hogy kényes banki adatainkat - titkosított csatornán! - illetéktelenek kiadjuk, amennyiben ők sikeresen elhitetik magukról, hogy mi valójában a bankunkkal kommunikálunk.

Kommunikációnk tehát csak akkor lehet teljesen biztonságos, ha a másik fél hitelt érdemlően tudja azonosítani magát. Ennek megfelelő módja, ha rendelkezik egy olyan hitelesítő tanúsítvánnyal, amit egy általunk is elismert hitelesítő szervezet (pl. közjegyző, tanúsítványkiadó) írt alá.

A Datacast Rendszerház tanúsítványkiadó

A Datacast Rendszerház Kft., mint legfelsőbb szintű hitelesítés-szolgáltató, biztosítja ügyfelei számára a titkosított adatátvitelhez szükséges biztonsági tanúsítványokat.

Természetesen, az Ön rendszere csak akkor fogja ügyfelünk rendszerét hitelesnek tekinteni, amennyiben Ön elfogadja a Datacast Rendszerház Kft.-t, mint megbízható hitelesítő szervezetet, és telepíti számítógépére a Datacast Rendszerház Kft. saját biztonsági tanúsítványát.


A tanúsítvány letöltéséhez kattintson ide!

Amennyiben kérdése van a biztonsági tanúsítványokkal, vagy a tanúsítási folyamattal kapcsolatban, kérjük forduljon ügyfélszolgálatunkhoz bizalommal.

Telepítési segédlet

2019.04.08. — PHP 7.1 támogatás vége

A PHP 7.1 futtató környezet termék- és biztonsági támogatása 2020. szeptember 30-án megszűnik.

Tovább ►


2019.01.23. — PHP 7.0 támogatás vége

A PHP 7.0 futtató környezet termék- és biztonsági támogatása 2020. március 31-én megszűnik.

Tovább ►


2019.01.09. — SFTP

Használjon FTP helyett SFTP-t! Az SFTP biztonságos és hatékony fájlátviteli eszköz.

Tovább ►


További közlemények