Az Internetes adatbiztonságról, általában

A számítógépes hálózatokon történő kommunikáció, adatátvitel korábban jellemzően nem volt titkosítva. Ennek legfőbb oka az, hogy a titkosítási folyamat rendkívül számításigényes, valamint a titkosításhoz és annak feloldásához összetett szoftverek szükségesek. Néhány speciális felhasználási területtől eltekintve - ilyenek például a katonai, titkosszolgálati, illetőleg banki rendszerek - az adatok a számítógépes hálózatokon egészen a közelmúltig titkosítatlanul utaztak.

A technika robbanásszerű fejlődése mára lehetővé tette, hogy a civil szféra is egyre nagyobb arányban titkosítva kommunikálhasson: a titkosításhoz szükséges számítókapacitás és a hozzá szükséges hardveres és szoftveres eszközök egyre olcsóbbak és elérhetőbbek lettek. Az informatikai megoldások térhódításával egyre nagyobb mértéket ölt az elektronikus bűnözés is, így ma már jogos elvárás, hogy lehetőség szerint minden adatunkat, de a személyes és bizalmas adatainkat mindenképp titkosított formában továbbítsuk.

A biztonsági tanúsítványokról

Bár a titkosítás megakadályozza azt, hogy két fél kommunikációját egy idegen harmadik fél lehallgassa, azt azonban nem garantálja, hogy a kommunikáció szereplői valóban azok, akiknek magukat állítják. Lehetséges például, hogy kényes banki adatainkat - titkosított csatornán! - illetéktelenek kiadjuk, amennyiben ők sikeresen elhitetik magukról, hogy mi valójában a bankunkkal kommunikálunk.

Kommunikációnk tehát csak akkor lehet teljesen biztonságos, ha a másik fél hitelt érdemlően tudja azonosítani magát. Ennek megfelelő módja, ha rendelkezik egy olyan hitelesítő tanúsítvánnyal, amit egy általunk is elismert hitelesítő szervezet (pl. közjegyző, tanúsítványkiadó) írt alá.

A Datacast Rendszerház tanúsítványkiadó (Certificate Authority)

A Datacast Rendszerház Kft., mint legfelsőbb szintű hitelesítés-szolgáltató, biztosítja ügyfelei számára a titkosított adatátvitelhez szükséges biztonsági tanúsítványokat.

Természetesen, az Ön rendszere csak akkor fogja ügyfelünk rendszerét hitelesnek tekinteni, amennyiben Ön elfogadja a Datacast Rendszerház Kft.-t, mint megbízható hitelesítő szervezetet, és telepíti számítógépére a Datacast Rendszerház Kft. saját biztonsági tanúsítványát.


A tanúsítvány letöltéséhez kattintson ide!

Amennyiben kérdése van a biztonsági tanúsítványokkal, vagy a tanúsítási folyamattal kapcsolatban, kérjük forduljon ügyfélszolgálatunkhoz bizalommal.

Telepítési segédlet

Microsoft Windows tanúsítványkezelő (Internet Explorer, Microsoft Edge, Google Chrome)
Mozilla Firefox

2021.05.06. — Jön: az újabb tárhely duplázás!

A Datacast Rendszerház Kft. 2021. július 1-től ismét a felére csökkenti szerver tárhely szolgáltatása árát!

Tovább ►


2020.12.15. — Túlterheléses támadás-sorozat

Hálózati infrastruktúránk az elmúlt időszakban több alkalommal szenvedett el túlterheléses támadást... (DDoS)

Tovább ►


2020.11.25. — Új szolgáltatási árlista

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy cégünk 2021. január 1-től új szolgáltatási árlistát léptet hatályba. Az új árlista letölthető weboldalunkról.

Tovább ►


További közlemények ►