A biztonsági tanúsítványokról

Bár a titkosítás megakadályozza azt, hogy két fél kommunikációját egy idegen harmadik fél lehallgassa, azt azonban nem garantálja, hogy a kommunikáció szereplői valóban azok, akiknek magukat állítják. Lehetséges például, hogy kényes banki adatainkat - titkosított csatornán! - illetéktelenek kiadjuk, amennyiben ők sikeresen elhitetik magukról, hogy mi valójában a bankunkkal kommunikálunk.

Kommunikációnk tehát csak akkor lehet teljesen biztonságos, ha a másik fél hitelt érdemlően tudja azonosítani magát. Ennek megfelelő módja, ha rendelkezik egy olyan hitelesítő tanúsítvánnyal, amit egy általunk is elismert hitelesítő szervezet (pl. közjegyző, tanúsítványkiadó) írt alá.

A Datacast Rendszerház szervezeti szintű tanúsítványkiadó (Organizational Certificate Authority)

A Datacast Rendszerház Kft., mint szervezeti szintű hitelesítés-szolgáltató, biztosítja ügyfelei számára a titkosított adatátvitelhez szükséges biztonsági tanúsítványokat.

Természetesen, az Ön rendszere csak akkor fogja ügyfelünk rendszerét hitelesnek tekinteni, amennyiben Ön elfogadja a Datacast Rendszerház Kft.-t, mint megbízható hitelesítő szervezetet, és telepíti számítógépére a Datacast Rendszerház Kft. saját biztonsági tanúsítványát.


Datacast Rendszerház Root EC CA 2024 tanúsítvány letöltése

Datacast Rendszerház Root CA 2022 tanúsítvány letöltése


Amennyiben kérdése van a biztonsági tanúsítványokkal, vagy a tanúsítási folyamattal kapcsolatban, kérjük forduljon ügyfélszolgálatunkhoz bizalommal.

Telepítési segédlet

Microsoft Windows tanúsítványkezelő (Internet Explorer, Microsoft Edge, Google Chrome)
Mozilla Firefox

2023.11.25. — Új infrastruktúra üzemeltetési árlista

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy cégünk 2024. január 1-től az infrastruktúra üzemeltetési szolgáltatásokra vonatkozóan új szolgáltatási árlistát léptet hatályba. Az új árlista letölthető weboldalunkról.

Tovább ►


2022.10.27. — Új hosting árlista

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy cégünk 2023. január 1-től az Internetes hosting szolgáltatásokra vonatkozóan új szolgáltatási árlistát léptet hatályba. Az új árlista letölthető weboldalunkról.

Tovább ►


2022.09.25. — Hálózati karbantartás

Hálózati szolgáltató partnerünk a gerinchálózati eszközök karbantartását és cseréjét végzi 2022. szeptember 29. 23:00 - 2022. szeptember 30. 05:00 között.

Tovább ►


További közlemények ►