Az Internetes adatbiztonságról, általában

A számítógépes hálózatokon történő kommunikáció, adatátvitel a legtöbb esetben nincsen titkosítva. Ennek legfőbb oka az, hogy a titkosítási folyamat rendkívül számításigényes. Néhány speciális felhasználási területtől eltekintve - ilyenek például a katonai, titkosszolgálati, illetőleg banki rendszerek - az adatok a számítógépes hálózatokon jellemzően titkosítatlanul utaznak.

Az utóbbi évek (immáron évtizedek) robbanásszerű technikai fejlődése lehetővé tette, hogy a civil szféra is egyre nagyobb arányban titkosítva kommunikálhasson: a titkosításhoz szükséges számítókapacitás egyre olcsóbb, és elérhetőbb lett. Az informatika terjedésével egyre nagyobb mértéket ölt az elektronikus bűnözés is, így ma már jogos elvárás, hogy legalább a személyes és bizalmas adatainkat titkosított formában továbbítsuk.

A biztonsági tanúsítványokról

Bár a titkosítás megakadályozza azt, hogy két fél kommunikációját egy idegen harmadik fél lehallgassa, azt azonban nem garantálja, hogy a kommunikáció szereplői valóban azok, akiknek magukat állítják. Lehetséges például, hogy kényes banki adatainkat - titkosított csatornán! - illetéktelenek kiadjuk, amennyiben ők sikeresen elhitetik magukról, hogy mi valójában a bankunkkal kommunikálunk.

Kommunikációnk tehát csak akkor lehet teljesen biztonságos, ha a másik fél hitelt érdemlően tudja azonosítani magát. Ennek megfelelő módja, ha rendelkezik egy olyan hitelesítő tanúsítvánnyal, amit egy általunk is elismert hitelesítő szervezet (pl. közjegyző, tanúsítványkiadó) írt alá.

A Datacast Rendszerház tanúsítványkiadó

A Datacast Rendszerház Kft., mint legfelsőbb szintű hitelesítés-szolgáltató, biztosítja ügyfelei számára a titkosított adatátvitelhez szükséges biztonsági tanúsítványokat.

Természetesen, az Ön rendszere csak akkor fogja ügyfelünk rendszerét hitelesnek tekinteni, amennyiben Ön elfogadja a Datacast Rendszerház Kft.-t, mint megbízható hitelesítő szervezetet, és telepíti számítógépére a Datacast Rendszerház Kft. saját biztonsági tanúsítványát.


A tanúsítvány letöltéséhez kattintson ide!

Amennyiben kérdése van a biztonsági tanúsítványokkal, vagy a tanúsítási folyamattal kapcsolatban, kérjük forduljon ügyfélszolgálatunkhoz bizalommal.

Telepítési segédlet

2019.01.23. — PHP 7.0 támogatás vége

Tisztelt Ügyfeleink! A PHP 7.0 futtató környezet termék- és biztonsági támogatása 2020. március 31-én megszűnik.

Tovább ►


2019.01.09. — SFTP

Használjon FTP helyett SFTP-t! Az SFTP biztonságos és hatékony fájlátviteli eszköz.

Tovább ►


2018.04.25. — PHP 5.6 támogatás vége

Tisztelt Ügyfeleink! A PHP 5.6 futtató környezet termék- és biztonsági támogatása 2018. december 31-én megszűnik.

Tovább ►


További közlemények